LEGO opbergen, tips voor een nette woonkamer of kinderkamer

LEGO opbergen, tips voor een nette woonkamer of kinderkamer

LEGO opbergen, handige tips voor het opbergen van LEGO en DUPLO in de woonkamer of kinderkamer.

LEGO opbergen, tips voor een praktisch LEGO opbergsysteem


Kinderen mixen er lustig op los met hun LEGO blokjes in alle kleuren, maten en vormen.
Enorme hoeveelheden LEGO blokjes, LEGO Friends, LEGO Technic, LEGO minifiguren, LEGO DUPLO blokken; waar laat je het? Het domein van de kinderen is een waar speelparadijs. De vraag is altijd weer: maak je er een bende van of ruim je alle Legoblokjes strak op.
Maar LEGO opbergen, hoe doe je dat? Er zijn natuurlijk talloze plastic oplossingen zoals bakken en manden. Een andere optie is een lego opbergmeubel waar de kinderen ook gelijk aan kunnen spelen en bouwen:

 

Bekijk hier alle kindertafels voor lego

 

Naast de traditionele stellingkast/speelgoed kast van toen is een groot assortiment mooie handige opruimers ontstaan. Speelgoedkisten, bakken, dozen in allerlei kleuren en dessins. Creatief opbergen is favoriet in de kinderkamer, speelkamer en woonkamer. LEGO opbergen is leuk geworden!

Wij hebben daartoe een aantal slimme woonvondsten en opruim tips hoe je LEGO kunt opbergen:


LEGO opbergsysteem in een kindertafel:

 

Deze kindertafel heeft een vriendelijk ontwerp waarmee kinderen gemakkelijk uit de voeten kunnen. Op de twee werkbladen kun je bouwen en in het opbergvak kun je handig alle DUPLO en LEGO opbergen. Je nieuwe bouwwerken kun je op de tafel laten staan en de blokjes die over zijn kunnen in het grote opbergvak.
De tafel kan je ook uitrusten met een verdeelvak om de LEGO of DUPLO te sorteren op kleur of op maat. Met een minimale ruimte bereik je een maximaal effect en is rommel verleden tijd.
Heb je echt heel veel blokjes of ander speelgoed, kies dan voor een XXL kindertafel voor 4-6 kinderen.

lego opbergen       

Bankgeheim - De kunst van het LEGO opbergen


Kinderen willen graag hun eigen stoel of bank. Een kinderbank met een geheim opbergvak doet perfect dienst als LEGO opbergsysteem. Onder de klep kun je een enorme hoeveelheid LEGO steentjes kwijt. Sorteer de LEGO op kleur in bakken en ruim deze makkelijk op in de bank. Zo is alles onzichtbaar opgeruimd en toch altijd onder handbereik.


LEGO Opbergdoos

Een handige en goedkope manier om LEGO op te ruimen is de plastic opbergdoos. Verkrijgbaar met plastic deksel zodat alles stofvrij blijft. Deze LEGO dozen zijn stapelbaar.

Reacties

  1. JunkTrunk JunkTrunk

    Beste Ellen,
    In open geklapte toestand zijn de speelbladen van de JunkTrunk kindertafels aan weerszijden exact 27,5 cm. Dus ruimschoots voldoende om er op te bouwen met de grote lego grondplaten.

  2. Ellen Groothuisen Ellen Groothuisen

    Ben al langer op zoek naar een opbergtafel met 2 speelbladen. Passen hierop LEGO grondplaten (onze platen zijn 25 bij 25 cm). Bij voorbaat dank!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.