Duurzaam Speelgoed

Duurzaam en milieuvriendelijk houten speelgoed 

Met het duurzaam speelgoed van JunkTrunk zit u helemaal goed wat betreft ecologisch en milieuvriendelijk spelen. De collectie duurzaam houten speelgoed combineert speelplezier en verantwoordelijkheid voor onze leefomgeving. Bekijk hieronder ons assortiment duurzaam speelgoed met mooie houten bouwsteentjes en plankjes.

Wat is duurzaam speelgoed?

JunkTrunk biedt een prachtig assortiment van duurzaam speelgoed aan. Deze producten zijn stuk voor stuk gemaakt van milieuvriendelijke en kindvriendelijke materialen die onze leefomgeving zo gering mogelijk belasten. De producten worden gefabriceerd op een uiterst ecologische wijze waardoor dit hippe speelgoed niet alleen duurzaam is, maar ook van buitengewone kwaliteit. Met ons houten speelgoed zit u dus helemaal goed.

Daardoor bent u er van verzekerd dat het gehele process ‘van zand tot klant’ op een uiterst duurzame en transparante manier gebeurt. Bij de exploitatie van hout voor het houten speelgoed wordt er voor gezorgd dat voor iedere boom die gebruikt wordt, er een nieuwe geplant wordt. Zo gaan er dus geen bomen verloren en houden we het ecosysteem in leven. Dit kunnen wij garanderen door het FSC-keurmerk waar al onze producten aan voldoen.

Vervolgens tijdens het transport en productieproces wordt er rekening gehouden dat alles op een bijzonder veilige en milieuvriendelijke manier gebeurt. Zo worden er bijvoorbeeld geen giftige stoffen of onveilige middelen gebruikt en worden alle producten grondig nagekeken voor ze de deur uitgaan. Hierdoor kunt u dus met een gerust hart uw kinderen volledig hun gang laten gaan met ons duurzaam en verantwoord speelgoed.   

Kinderen houden van houten speelgoed

Het duurzame speelgoed van JunkTrunk staat garant voor eindeloos speelplezier voor kinderen en baby’s van 1 jaar en ouder. Jonge kinderen van 1, 2 of 3 jaar kunnen hun fantasie de vrije loop laten gaan met de houten speelblokken, en de wat oudere kinderen van 4, 5 of 6 jaar kunnen al wat meer uitdagendere constructies bouwen. Dit bevordert ook nog eens het lerend vermogen van de kinderen!

Bij JunkTrunk bieden we verschillende gevestigde speelgoedmerken aan die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. Voor de iets jongere kinderen  is er het duurzaam speelgoed van Kapla. Het mooie aan Kapla producten is dat kinderen het zo uitdagend kunnen maken als ze zelf willen. Daardoor is dit duurzaam speelgoed al geschikt voor kinderen van 2 of 3 jaar. Daarnaast bieden wij ook de producten van Fabrix aan. Zij richten zich voornamelijk op duurzaam speelgoed voor kinderen van 5 jaar.

Waarom duurzaam speelgoed kopen?

In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt kan ook speelgoed niet achter blijven. Met speelgoed dat duurzaam, ecologisch en milieuvriendelijk is, creëer je een aangename en veilige speelomgeving voor kinderen en baby’s. Met onze duurzame speelgoed kunt u met een verantwoord gevoel zorgeloos uw kinderen laten spelen.

JunkTrunk en ecologisch speelgoed

Het merk JunkTrunk is voorloper op het gebied van duurzaam kinderspeelgoed. Onze producten worden van buitengewoon veilige en verantwoorde materialen geproduceerd. Dit is belangrijk omdat duurzaamheid onze natuurlijke omgeving en menselijke gezondheid bevordert. JunkTrunk hecht veel waarde hieraan en daarom zorgen wij er met volle inzet voor dat we op dit gebied koploper blijven.