Speelhoek woonkamer

Speelhoek woonkamer - spelen én opruimen

Met een speelhoek in de woonkamer hebben de kids gezellig hun eigen speelruimte met een eigen kindermeubel en speelgoed. Een knus speelhoekje in de woonkamer waar ze al hun spulletjes bij de hand hebben. Waar ze kunnen spelen met vriendjes en vriendinnetjes aan een mooi en handig meubel.
Voor het inrichten van een speelhoek in de woonkamer is opbergruimte belangrijk. Kinderen verzamelen in de loop der tijd hele hoeveelheden speelgoed dat ook weer een plaatsje moet krijgen. En zeker in een speelhoek in de woonkamer is het gezelliger als je na het spelen ook alles weer netjes kunt opruimen.

Een speelhoek in de woonkamer inrichten

Bij de keuze van een leuk kindermeubel voor de living speelt ook het design een rol. Het goed integreren van de speelhoek in rest van de woonkamer lukt het beste met kindermeubels die wat minder schreeuwerig zijn en qua ontwerp en design zijn afgestemd op de rest van het interieur.

JunkTrunk® heeft een assortiment originele kinderopbergmeubels voor de speelhoek-woonkamer.
Meubels waar zowel kinderen als ouders hun voordeel mee doen. Jaar in, jaar uit. Met een stoer design, veel opbergruimte én heel veel speelmogelijkheden. Bekijk hierboven een aantal voorbeelden of ga naar de Mix & Match pagina om zelf je eigen woonkamer speelhoek samen te stellen. 

Speelhoek in de woonkamer - Tips en ideeën

Een speelhoek in de living moet gezelligheid uitstralen, maar liever niet teveel aandacht trekken in de woonkamer. Kleur vermijden is niet nodig, maar kiezen voor lichte pastellen, vergrijsde tinten en meubels van hout zorgt voor meer rust. Bekijk welke materialen en kleuren je gebruikt hebt in de woonkamer en laat dit terugkomen in de kinderhoek, zo blijft het een geheel. Zo kun je de speelhoek inrichten met meubeltjes die passen bij je favoriete meubels en accessoires in de woonkamer. Betrek de speelhoek bij de rest van je interieur. Zo kun je de krukjes en stoeltjes van JunkTrunk eenvoudig als extra zitplaatsen gebruiken in de woonkamer. Ze zijn namelijk zo stevig dat ook volwassenen er gebruik van kunnen maken. Of gebruik de krukjes als bijzettafeltje en de opbergbankjes als sidetable.

Slimme opbergmeubels

Voldoende opbergruimte heb je nooit. Daarnaast is het leuk als alles ook een beetjes stijlvol opgeruimd wordt. Plastic bakken zijn leuk maar niet zo gezellig in de woonkamer. Alle JunkTrunk tafels en zitmeubels zijn voorzien van een handig opbergvak. Ze zijn behalve stoer ook leuk om boekjes en speelgoed in op te bergen. Handig: met een opbergbankje of een klepbureau combineer je opbergen en spelen in één.